Téli arcápolás

 
Télen több tényezővel kell számolnunk, melyek könnyen kikezdhetik bőrünket. Elég csak az akár esetenként 35 fokos hőmérséklet ingadozásra gondolnunk, amelynek akkor tesszük ki bőrünket, mikor a kinti -15 fokos hidegből a szobahőmérsékletű helyiségekbe lépünk. Ehhez járul hozzá a metsző szél hatása és a lakóházakban, munkahelyeken uralkodó száraz, meleg levegő klímájának érzékelhetően kellemetlen volta.
Télen minden bőrtípusnak különleges ápolásra van szüksége, mely nem nélkülözheti a gazdagabb, krémesebb textúrájú kozmetikumokat. Legyen szó akár kézfejünk, akár arcunk, akár bármely más testrészünk bőrének megfelelő ápolásáról.
A kulcsszó, mint minden évszakban, a hidratálás. Ám emellett a bőr számára egyéb tápanyagokat is biztosítanunk kell, hiszen az évszak jellegzetessége többek között, hogy a táplálkozás megváltozása, a napfény hatásának csökkenése miatt szervezetünk kevesebb vitaminhoz és értékes tápanyaghoz jut. Folyadékfogyasztásunk is csökken, amely következtében romlik bőrünk hidratáltsági foka.
Az érzékeny bőr számára a téli viszontagságos időjárás néha kész sorscsapás. A bőr húzódik, foltosan kipirosodik, hámlik és viszket. Az érzékeny bőr ápolására a hideg évszakban is hipoallergén, irritáló hatású összetevőktől, színező- és illatosító anyagoktól mentes bőrápolókat alkalmazzunk. Ma már kaphatók olyan termékek, melyek speciálisan a téli időjárás viszontagságai ellen védik bőrünket, mintegy filmréteget, bevonatot képezve a bőr felszínén, melynek segítségével elhatárolják azt az időjárás és a levegő jellemzőinek gyors és szélsőséges változásaitól.
A száraz bőrűeknek sem könnyű ez az időszak. Mivel a bőr szárazsága ilyenkor fokozódik,

 
Artistry alfa-hidroxi szérum plusz
               
Artistry hidratáló maszk
     
      
Artistry c-vitaminos arcápoló
 
az ellenálló képesség pedig csökken, sokak tapasztalhatják, hogy bőrük vízhiányossága mellé jelentős érzékenység is társul. Ezekben az esetekben nagyon fontos a bőr tápanyagellátásának harmonizálása, melynek remek eszközei a vitaminos arcápolók, és a különböző ápoló és hidratáló anyagokban gazdag pakolások. Ezek beszerzése ma már nem okozhat gondot: a nagyobb drogériákban időről időre bőrgyógyászati tanácsadást tartanak, hogy mindannyian megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb készítményeket. Ha úgy tetszik, egyenesen kozmetikusunktól is vásárolhatunk: ez esetben biztos, hogy a már jól bevált készítmények otthoni használatra alkalmas típusainál sem kell váratlan reakciókra számítanunk.
A normál bőrűek ebben az évszakban az extra hidratálást tartsák szem előtt: kedvenc kozmetikumaik gazdagabb, krémesebb, sűrűbb textúrája jó választás a hideg időkben.
A kombinált vagy zsíros bőrűek kissé fellélegezhetnek a téli hónapokban, ugyanis ilyenkor általában csökken a bőr faggyútermelése. Az olajosság mértéke csökken, a gyulladásos állapotok javulnak, a bőr tisztábbá válik. Ugyanakkor a zsíros bőr is lehet vízhiányos, aminek kezelése nem egyszerű, akár bőrgyógyász segítségére is szükség lehet a megfelelő ápolószerek kiválasztásához.
Télen kézfejünk bőre különösen hajlamos a kiszáradásra, berepedezésre, érdessé válásra. Viseljünk mindig kesztyűt a szabadban, és kényeztessük néha kezeinket tápláló pakolással. Jó hatású, ha éjszakára vastagon bekenjük hidratáló krémmel, majd vékony pamut kesztyűt húzunk, így az értékes hatóanyagok nagyobb hányada képes felszívódni.
Bőrünk állapotának javítása érdekében nem szabad elfelejtenünk, hogy miként szervezetünk összes sejtje, bőrsejtjeink is a vérből kapják tápanyagaik túlnyomó részét. Vagyis legfőbb tápanyagforrásuk az általunk elfogyasztott táplálék. Így a megfelelő folyadékfogyasztás és étkezés továbbra is bőrünk általános állapotának záloga. A hideg hónapokban is igyunk eleget, lehetőleg minél több ásványvizet, és ne feledkezzünk meg a kiegyensúlyozott, vitaminokban és értékes tápanyagokban gazdag táplálkozás szem előtt tartásáról.
Bármelyik bőrtípusba is tartozzunk, a fényvédelemről ezekben a hónapokban sem szabad lemondanunk!
Mindemellett a hideg ne tántorítson el bennünket a szabad levegőn tartózkodástól, hiszen a vérkeringés felpezsdülése, a vér oxigénnel való telítettsége hozzájárul bőrünk egészségének megőrzéséhez.
- Dr. Kónya Judit -
 
Nem kell megvárni a legnagyobb hideget, már ősz végétől érdemes lecserélnünk a víz bázisú arckrémet egy lényegesen zsírosabbra, ami fokozottan védi az arcot a hideg és a kiszáradás ellen, valamint segíti az arcbőr természetes védekezését.
A tisztálkodás mellett a természetes zsírréteget is eltávolítjuk bőrünkről. Ezért télen különösen fontos, hogy inkább a természetes alapanyagokból készült tusfürdőket használjuk, mint a levendula, kamilla, napraforgó, kókuszolaj.
Nagy hidegben mellőzzük az arcradírozást, mert a leradírozott bőr jóval érzékenyebb és ezért előbb reagál a környezet hatásaira. Ha mindenképpen ragaszkodunk hozzá, akkor este végezzük.
 
More info
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps